Hout in de tuin, wat kies ik?

Aan de slag met hout voor in de tuin? Er zijn een aantal factoren waar je goed op moet letten voordat je tuinhout gaat kopen. Tuinmeubilair moet stevig zijn en tegen een aantal stoten zoals onweer, vuil en schimmels kunnen. 

Kies voor Douglas hout

Douglas hout kan tegen een stootje. Dit soort hout is sterk, maar eenvoudig om te boren of te zagen. Nog een aantal voordelen zijn dat dit soort hout van nature een hoge duurzaamheid heeft en mooi is qua structuur. 

Douglas hout is dus goed bewerkbaar vanwege zijn zachte massieve naaldhoutsoort. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk te zagen, boren, schroeven en te frezen. Vanwege klimaat en milieu willen we meer aandacht voor de herkomst van productie en leverbaarheid van hout. Laat Douglas hout nou net afkomstig zijn van een boom dat snel en veel groeit speciaal voor de productie. In vergelijking met hardhout is Douglas hout een betere optie als we het hebben over milieu. 

Goedkoop 

De voordelen bieden al een goede kijk op het soort hout, maar de prijs in vergelijking met anderen houtsoorten biedt een goedkoop alternatief. Het houtsoort Douglas is geschikt voor buitenmeubels, inrichting, hekken en schuttingen. 

Onderhoudstips voor tuinmeubelen

Douglas hout heeft onbehandeld een verwachte levensduur van 5-10 jaar. Onderhoud u uw meubels goed zal de levensduur langer doorlopen. Behandel het soort hout met beits of impregneermiddel om blauwgrijze verkleuring te voorkomen. Daarnaast kunt u uw tuinmeubelen om de paar maanden voorzichtig reinigen om het meeste vuil te verwijderen. Dit moet worden gedaan met wat warm water, zeep en een borstel. Het beste kunt u dit doen op een zonnige dag, zodat de meubels volledig kunnen uitdrogen.

Bron: www.houtindetuin.nl