Verschillende typen tuinen

Een mooie tuin kan het pronkstuk van je woning worden, vooral in de zomer. Van elke tuin valt immers wel iets moois te maken. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, dus dat zie je ook terug in de verschillende stijlen voor een tuinaanleg. De een wilt het heel strak en modern hebben, terwijl de ander niet genoeg kan krijgen van planten die overal vandaan en doorheen groeien. Gelukkig is er voor ieder wat wils. In deze blog wordt er verder ingegaan op verschillende stijlen die je kan toepassen op jouw eigen tuin! 

Een landelijke tuin

Een landelijke tuin is ideaal voor de mensen die houden van kleur en diversiteit in hun tuin. Verder zorgt een landelijke tuin ook voor een rustige uitstraling, omdat de tuin vaak mooi overloopt in de rest van het omliggende landschap. Dit zorgt voor een ruime en speelse uitstraling. In dit type tuin wordt ook vaak gekozen voor een zwemvijver in plaats van een zwembad, omdat een zwemvijver natuurlijker oogt en in elke vorm kan worden aangelegd in plaats van in een strakke rechthoek zoals bij een zwembad. Mocht er geen ruimte zijn voor een heuse zwemvijver, dan zijn andere type wateren zoals een normale vijver of een slootje ook erg mooi in een landelijke tuin. Na de aanleg is het vooral belangrijk om de natuur haar werk te laten doen. In een landelijke tuin is het namelijk juist mooi als de beplanting een beetje in elkaar over loopt.

Strak en modern

Het tegenovergestelde van een landelijke tuin is een moderne tuin met een strakke inrichting. Dit type tuin kenmerkt zich dan ook vooral door hun strakke lijnen, symmetrie en bijzondere designs. Ook worden de materialen die gebruikt worden in de tuin, bijvoorbeeld de tuinmeubels, vaak aangepast aan het ontwerp van de woning zelf. Hierdoor complementeert de tuin de woning. Een moderne tuin hoeft niet alleen wit, grijs of zwart te zijn. Vaak is een mooie eyecatcher in een felle kleur erg mooi in dit soort tuinen en zo wordt er toch nog kleur aangebracht. In tegenstelling tot de landelijke tuin waar een zwemvijver aangeraden wordt, past in een moderne tuin een echt zwembad natuurlijk beter. Deze vorm kan je namelijk beter aanpassen aan de rest van je tuin.

Ben jij meer een landelijk of modern type? Kijk voor meer inspiratie vooral op de website van tuinspecialisten waar veel voorbeelden van beide typen tuinen te vinden zijn!