Handige tips voor je tuinaanleg

Bij het tuinaanleg zijn er uiteindelijk vele opties als het gaat om je droomtuin te creëren. Je kunt veel verschillende sferen creëren met verschillende elementen. De juiste keuze van elementen is dus belangrijk. Ook passen bijvoorbeeld veel elementen helemaal niet samen. Bij het kiezen van deze elementen gaat het niet alleen om het uiterlijk, er zijn namelijk ook praktische voor- en nadelen. In deze blog geven wij hiervan enkele voorbeelden en tips om je op de weg te helpen met jullie tuinontwerp.

Verschillende materialen

Als het bijvoorbeeld om het materiaal van je terras gaat, kun je in veel verschillende richtingen gaan. Zoals al gezegd zal elk materiaal je tuin een andere sfeer geven. Zo kun je kiezen tussen tegels of klinkers. Tegels kunnen in dit geval een rustigere uitstraling geven. Andere mensen vinden het juist leuker als het iets drukker is en kiezen daarom voor klinkers.

Een tip van onze kant zijn keramische tegels. Deze tegels krassen niet, zijn niet zwaar en ook niet glad. Verder heb je bij deze tegels een groot aantal aan kleuren om uit te kiezen.

Een vijver

Voordat u de keuze maakt om een vijver te laten bouwen moet je erover nadenken wat dit betekent. Een vijver heeft onderhoud nodig, dit zeker als je er vissen in wilt zetten. Deze vissen hebben wederom eten nodig. Als je nog steeds een vijver wilt zouden wij zeggen, ga ervoor. Een vijver geeft rust aan elke tuin en past in elke sfeer.

Beplanting

De beplanting is een van de belangrijkste onderdelen bij je tuinontwerp. Ook hier heb je keuze uit een groot aantal planten. Wil je graag bomen of liever kleinere planten? Wil je mooi gras hebben of liever niet? Het kan moeilijk zijn om tussen al deze opties de beste te vinden. Daarom zijn er hiervoor specialisten. Als je een tuinaanleg in Den Haag zoekt, kun je het best bij Allurentuinen terecht. Op hun website kun je meer lezen www.alluretuinen.nl.