Schuur aan water

Als je een schuur bouwt, zijn er enkele punten waar je op moet letten. Dit geldt nog meer voor een schuur aan het water. Hier is het materiaal dat je gebruikt belangrijk. Gebruik je het verkeerde materiaal, gaat je schuur snel verzakken of in het water vallen. In deze blog lichten we toe waarop je moet letten en wat voor materialen je zou moeten gebruiken.

Damwand

Wat is een damwand? Dit is een waterkerende wand. Hiermee kun je dus gemakkelijk water buiten je constructie houden. Een damwand wordt dus gebruikt voor het bouwen aan water, zodat het water je constructie niet kan beschadigen. Als je dus een schuur aan het water wilt bouwen, is het een goed idee om gebruik te maken van een damwand. Als je dit niet doet, zul je schuur snel verzakken en als deze van hout gemaakt komt er snel houtrot. Voor je schuur zou je dan ook damwand dakplaten kunnen gebruiken.

Materiaal van je schuur

Nadat je je schuur hebt beschermd tegen water, kun je overgaan naar de vraag over het materiaal van je schuur. Zoals al gezegd, ontstaat er snel houtrot als hout dicht bij water staat. Het is daarom een goed idee om voor een ander materiaal te kiezen. Dit zal de prijs wel omhoog halen.

Grote van je schuur

Als je aan het water bouwt, is het belangrijk dat je schuur niet te groot is. Hoe groter de schuur, hoe groter de kans dat je schuur gaat verzakken. Ook met een goede fundering zul je hier problemen mee krijgen als je dicht aan water bouwt. Als je niet anders kunt, zul je veel geld moeten investeren in een goede fundering.