Optimaliseer je vlaggenmast met de juiste accessoires

Een vlag is een goede, stijlvolle manier om extra aandacht te vestigen op je bedrijf. Een rij wapperende vlaggen met het logo van jouw bedrijf geeft je locatie een prachtige uitstraling. En omdat vlaggen meestal al vanaf de weg te zien zijn, kunnen je bezoekers je bedrijf makkelijk vinden. Maar voor een goede uitstraling is niet alleen de vlag belangrijk, je hebt ook een stevige vlaggenmast nodig. Om de vlaggenmast helemaal naar wens te maken, gebruik je goede vlaggenmast accessoires.

Mastknop

Je vlaggenmast wordt helemaal afgemaakt met een mastknop. Je kunt kiezen voor een traditionele oranje knop, maar ook voor zwart, wit of zelfs goudkleurig. Daarnaast moet je beslissen of je een vaste mastknop wilt of een roterende. Het voordeel van een roterende mastknop is, dat deze met je vlag meedraait in de wind, waardoor deze zich niet om de mast kan wikkelen. Zo blijven je vlaggen altijd wapperen.

Banieruithouder

In plaats van een horizontale vlag kun je ook een verticale vlag nemen, een zogenaamde banier. Om deze mooi strak in de vlaggenmast te hangen, kun je het beste een banieruithouder aanschaffen. Deze houdt de bovenkant van de vlag strak, waardoor je vlag altijd goed te lezen is.

Gewichten

Om de vlaggenlijn strak te houden en de vlag makkelijk naar beneden te kunnen laten, kun je gewichten aan het touw vastmaken. Hiervoor zijn verschillende gewichten verkrijgbaar, zoals een staafgewicht of een kettinggewicht. Daarnaast zijn er gewichten om aan je verticale vlag te hangen, zodat deze mooi strak blijft.

Anti diefstalsysteem

Om te voorkomen dat je vlaggen worden gestolen of vernield, kun je een anti diefstal systeem aanschaffen. Met dit systeem kun je de vlaggenlijn binnen door de vlaggenmast laten lopen. Er zit een slot op, wat met een sleuteltje geopend kan worden. Zonder sleutel kun je de vlag dus niet meer naar beneden halen, zodat vandalen er niet bij kunnen komen.

Mastverlichting

Om te zorgen dat je vlaggen, en dus je bedrijf, dag en nacht goed opvallen, kun je kiezen voor mastverlichting. De mastverlichting bestaat uit een ring met led-lampjes, die om de mast kan worden geplaatst. Het is een elegante manier om je vlag te verlichten. Omdat het aan de mast vastzit, zal het de vlag altijd vanuit de juiste hoek verlichten. Doordat de vlaggen wapperen en verlicht zijn, zal niemand meer langsrijden zonder de vlaggen te zien.

Bevestigen

Uiteraard moet je ervoor zorgen, dat je vlaggenmast stevig bevestigd wordt. Je kunt hiervoor een grondbuis of een mastbok gebruiken, die je het beste in beton in de grond bevestigt. Als je daar vervolgens de vlaggenmast in steekt, zit deze stevig in de grond en is er geen risico meer op omwaaien. Als je niet voldoende ruimte hebt om je vlaggenmast in de grond te steken, kun je deze ook aan de muur bevestigen met behulp van muurbeugels.

Vlaggenmast onderdelen

Naast vlaggenmast accessoires kun je ook vlaggenmast onderdelen los bestellen. Als er iets stuk gaat bij je bestaande vlaggenmast, hoef je dus niet meteen je hele vlaggenmast te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe vlaggenlijn, een lier, die afgebroken is of de kikker om de vlaggenlijn aan te bevestigen. Deze kun je gemakkelijk zelf online bestellen en vervolgens zelf vervangen.