Zijn moderne sloten veel beter dan de antieke?

Een goed slot is een cruciaal onderdeel van de beveiliging van het huis en houdt inbrekers tegen. En hoewel we de antieke sloten niet mogen vergeten, hebben moderne sloten nog een paar trucjes die meer stevigheid bieden dan andere. Het smart slot, heeft genoeg coole functies om iedereen te verleiden. Wanneer je een slot moet kopen, is het te begrijpen dat het moeilijk is om een keuze te maken. Koop je liever de antieke of moderne sloten?

Antieke sloten

Antieke sloten zijn vrij duur. Deze oude sleutels en sloten werden meestal gemaakt van hout of ijzer. Dat is wel stevig materiaal. Antieke sloten worden tegenwoordig gebruikt als verzamelmateriaal. In vergelijking met andere verzamelobjecten zijn antieke sleutels vrij gemakkelijk te verkrijgen en zijn ze vaak te vinden in liefdadigheids- en kringloopwinkels en bij garageverkoop, maar ook in antiekwinkels, veilingen en online. Antieke sloten zijn gemakkelijk te identificeren aan de hand van vorm, kleur, aanslag en gewicht. Ze zijn mogelijk niet gemarkeerd of hebben unieke markeringen die vandaag niet worden gezien, zoals symbolen en keurmerken. Antieke sloten zijn ook niet gemakkelijk om te repareren. Tijd is een erg moeilijk ding om te beoordelen bij het herstellen of repareren van een antiek slot, omdat het meestal met de hand wordt gemaakt. De reparatie van een antiek slot is zeer arbeidsintensief, je kan niet alleen eraan werken, en de slotenmaker zou nieuwe onderdelen moeten maken die gewoon niet beschikbaar zijn op de markt om te kopen. Elke klus is uniek, het kan een dag of zelfs weken duren. Alleen een deskundige slotenmaker kan je helpen, als je ooit de sleutel van jouw antiek slot kwijt bent. En de kan is ook groot, dat je het antiek slot zou moeten vervangen met een moderne.

Moderne sloten

Tegenwoordig geven mensen steeds meer de voorkeur aan slimme deursloten om een oplossing te bieden voor de huisbeveiliging. Slimme deursloten zijn essentieel om de veiligheid van jouw huis te garanderen. Jouw huis is een plek waar veiligheid en privacy altijd vereist is. Slimme deursloten worden gebruikt om de veiligheid in huis te vergroten. Deze deursloten bieden een veilige woonplek. Het allereerste element van je huis is de voordeur. Deze deur vervult het doel van de hoofdingang. Slimme deursloten beschermen jouw eigendom en gezin en kunnen je vanuit een afstand ook bedienen.

Conclusie

De meeste antieke sloten zijn met de hand gemaakt, dus je zult geen onderdelen kunnen kopen of gemakkelijk donorsloten kunnen vinden, zodat de slotenmaker vaker zijn eigen onderdelen moet maken. Dit kost ontzettend veel tijd en zal je duurder kosten, want je hebt een deskundige slotenmaker nodig. Ook kan je ervan uitgaan dat antieke sloten, niet voldoen aan de tijd van nu. Inbrekers hebben steeds nieuwe technieken om zelfs de smart sloten open te krijgen. Het advies is om moderne sloten te plaatsen in jouw huis. Moderne sloten zijn ook smart, zodat je vanuit een afstand jouw sloten kan bedienen.