Tips voor een sterke Nederlandse vlag

De precieze oorsprong van vlaggen is niet te vinden. Maar op internet is heel wat prachtige geschiedenis te lezen. Zo ook de Nederlandse vlaggen. De prinsenvlag met oranje blanje bleu waarover daadwerkelijk de mooiste suggesties zijn hoe het komt dat die vlag ooit verdwenen is. De mooiste suggestie; oranje wordt vanzelf rood. Je zou eerder denken andersom. Bij gebruik van slechte verfsoorten met te weinig pigment, en door invloed van zonlicht, wordt rood eerder een roze of oranje. Maar oranje dat vanzelf rood wordt kan niet kloppen. De kleuren die wij nu hebben zijn trouwens nog niet zo oud. In 1937 kwam koningin Wilhelmina pas met het vermiljoen wit en kobalt aanzetten. En nu is dat in de volksmond het rood wit blauw.

Nog meer historische suggesties voor landenvlaggen

De vlag van Luxemburg verschilt weinig van onze nationale vlag. Het blauw is meer een pasteltint van het kobalt. Voor het overige hetzelfde. De Franse vlag lijkt ook veel op de onze maar de banen zijn verticaal en niet horizontaal. De Russische vlag heeft de kleuren in een andere volgorde; zo zit de witte baan niet in het midden maar bovenaan, dan daaronder blauw en daar weer onder rood. Natuurlijk hebben wij het chauvinisme dat het allemaal van de Nederlandse vlag afkomt, maar dat is niet feitelijke te maken, het kan zelfs andersom zijn. Het probleem is dat iedereen een blog kan maken vol met geschiedvervalsing, en tussen al die blogs in zit dan misschien de waarheid. Het is maar het beste om jezelf te richten op de feiten, en dat is dat we een prachtige nationale vlag hebben die iedereen herkent. Een vlag die je met trots met je boekentas eraan buiten mag hangen als je een middelbare schooldiploma heb behaald. Een vlag die je buiten mag hangen als de koning jarig is. En een vlag waar je mee mag zwaaien als het Nederlands elftal speelt. En dit zijn geen historische suggesties; dit zijn de feiten van vandaag de dag.

Nederlandse vlag kopen

Een Nederlandse vlag hoort eigenlijk in ieder huis. Het maakt het zo feestelijk als op koningsdag bij ieder huis de vlag buiten hangt. Het liefst nog met een oranje wimpel eraan, want dat maakt het extra feestelijk. Online een Nederlandse vlag kopen gaat goed bij Vlaggen Unie, want daar hebben ze vlaggen en alle toebehoren met de goede prijs kwaliteit verhouding. Het is echt van belang dat een vlag bestand is tegen een regenbui en niet kapot kan wapperen. Vlaggen, maar ook de vlaggenstokken en wimpels, van Vlaggen unie hebben goed stikwerk en gaan jaren mee. Op de polyester vlaggenmasten zit zelfs vijftien jaar garantie.

Vlaggen unie heeft meer

Bij het bedrijf kun je ook terecht voor bedrukte vlaggen en zelfs spandoeken. Ze hebben ook wimpels die bij de provincie horen. Ook bijzonder mooi en feestelijk; een Nederlandse vlag en dan zo’n wimpel erbij. Maar ook van die hippe beachflags aan een gebogen stok. En dat is natuurlijk altijd met een bedrukking. Maar voor een Nederlandse vlag kopen, moet je niet verder zoeken, Vlaggen unie is het juiste adres. En hopelijk hangen er in de toekomst wat meer Nederlandse vlaggen met een oranje wimpel buiten met koningsdag.