Aan welke eisen moet je vakantiewoning voldoen?

Wanneer Covid-19 voorbij is, wat ik zo graag wil, wilt iedereen op vakantie gaan. Dat is ook goed, want de economieën moeten weer goed gaan draaien en stabiel worden. De ontspanning heb je ook nodig, na de lange Lock down. Maar je moet ook niet zomaar een ticket en vakantiewoning boeken. Doe eerst onderzoek wat de gevolgen van Covid-19 zijn in dat land, bijvoorbeeld armoede, diefstal etc. Je wilt jouw leven niet in gevaar brengen. Wanneer je een vakantiewoning ook huurt, moet je dus letten dat het aan enkele eisen voldoet.

Snelle Wifi

Wifi is waarschijnlijk de grootste noodzaak in elke vakantiewoning. Het feit dat je geen snelle draadloze internetverbinding hebt, kan jouw vakantie verstoren. Zonder Wifi zal je geen contact kunnen maken met je vrienden en familie en zal je ook geen leuke foto’s en filmpjes kunnen plaatsen op je social media account.

Onderhoud

Wanneer je een vakantiewoning inhuurt verwacht je dat alles goed functioneert. Je wilt geen loodgieter zelf bellen als de gootsteen een back-up maakt. Dat zal een extra uitgave zijn voor jou. Daarom moet er in een vakantiewoning een loodgieter gereed zijn om de kleine sanitaire werkzaamheden ten koste van de eigenaar uit te voeren.  Het huis moet regelmatig onderhouden worden. Ook de cv-ketel moet uitstekend werken en de koeling. Vooral in de zomer moet de koeling uitstekend haar werk doen.

Optimale beveiliging

Het huis moet goed beveiligd zijn tegen diefstal. Dit betekend dat er kwalitatieve deuren en ramen zijn geplaatst en er is een goed functionerende alarmsysteem. Ben je zo toevallig in Den Haag op vakantie en heb je als gast twijfels over de vakantiewoning? Bel de beste slotenmaker Den Haag om een snelle controle voor je uit te voeren.

Televisie

Zelfs als je geen gebruik maakt van de televisie, is het belangrijk dat er een aanwezig is in het huis. De ideale combinatie zou zijn om toegang te hebben tot kabeltelevisie op een Smart TV, die toegang geeft tot Netflix, Hulu of Amazon Prime, evenals live televisie voor lokaal nieuws en weerberichten. Als je een dagje niet uit huis kan, kun je ook lekker op de bank relaxen en kijken naar een spannende film.

Automatische systemen

Het moet mogelijk zijn dat je het huis lekker warm in de winter of afgekoeld in de zomer kunt maken, voordat je aankomt. Je zou ook de tempratuur en verlichting vanuit een afstand kunnen instellen met een applicatie. Het is heel fijn om tijdens je vakantie in zo een geautomatiseerde woning te blijven. Je hoeft je niet druk te maken over het huis. Alles wordt automatisch geregeld.

EHBO-doos

Je moet altijd het beste verwachten, maar bereid je voor op het ergste, vooral als je in een gebied woont dat vatbaar is voor natuurrampen. Maar de woning moet wel een EHBO-doos, zaklampen en radio op batterijen bewaren, zodat je in tijd van nood snel kunt handelen.