Geef de tuin een vrolijk aangezicht met een tuinkabouter

Veel mensen zijn erg gesteld op hun tuin en beleven er erg veel plezier aan om in het voorjaar, wanneer de zon weer begint te schijnen de handen uit de mouwen te steken. Wanneer de tuin weer mooi bijgehouden is en zomer-klaar gemaakt is, dan is het heerlijk vertoeven en kun je echt genieten van al het harde werk wat er in jouw mooie tuin gedaan is. 

Wanneer je een tuin inricht zijn er zeer veel soorten stijlen waar je uit kan kiezen en heb je bijzonder veel mogelijkheden ongeacht de omvang van de tuin of zelfs het balkon. Er zijn naast planten, gras en bloemen ook andere componenten die je aan de tuin kan toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tuinkabouter tussen de planten en bloemen die de tuin een vrolijk aangezicht geeft.

De kabouter is bekend van TV

De tuinkabouter of de kabouter in het algemeen is vooral bekend bij kinderen door de diverse televisie karakters die zijn gebaseerd op deze kleine mannetjes. Denk bijvoorbeeld aan de verhalen van Pinkeltje en David de Boskabouter van vroeger en tegenwoordig in de vorm van bijvoorbeeld Kabouter Plop. De kabouter is een uniek figuur die waarschijnlijk nooit in de vergetelheid zal raken.

Tip: https://www.tuinkaboutershop.nl/vijverdecoratie/ 

Zelfs in de Harry Potter reeksen komen kabouters voor. Wanneer je ervoor kiest om een tuinkabouter aan te schaffen dan is het gebruik van een van de vele webshops een goed idee, omdat je hier een goed overzicht hebt van alle verschillende soorten kabouters die er beschikbaar zijn en kun je precies het model vinden die het beste bij jouw tuin past.

Verschillende verhalen en mythes doen de ronde over de tuinkabouter

De tuinkabouter bestaat al ongeveer 300 jaar en was een creatief idee dat ontstond toen een Duitse kunstenaar terracottabeeldjes aan het maken was. Door de jaren heen zijn er tal van mythes gecreëerd rond de kabouters, waarvan de bekendste is, dat de kabouters ’s nachts tot leven zouden komen en zouden bijdragen aan het werk in de tuin.

Uitgelicht: https://www.tuinkaboutershop.nl/tuinbeelden/ 

Deze mythe wordt dan ook versterkt doordat de tuinkabouters vaak in verschillende posities zijn gemaakt en meer dan eens ook een voorwerp vasthouden. Zo vind je bijvoorbeeld diverse kabouters met een gieter in de hand, wat natuurlijk perfect past tussen de bloeiende bloemen in de tuin.