Zo vind je de perfecte loungeset

Tegenwoordig hebben veel mensen een tuin loungeset in de tuin staan. Een set creëert een mooie en ontspannen sfeer in je tuin waardoor je er in de zomer lekker kan gaan zitten. Het vinden van de perfecte loungeset is lastiger dan de meeste mensen denken. Daarom lees je hier hoe je de perfecte loungeset kiest en waar je allemaal op moet letten.

Rekening houden met de inrichting

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je rekening houdt met de inrichting van je tuin. Als je al tuinstoelen en een tuintafel hebt wordt het moeilijker om een bijpassende loungeset te vinden. Daarbij moet je ook rekening houden met de inrichting van je tuin. Waar moet deze loungeset komen te staan en past het überhaupt wel in je tuin? Hierbij is het misschien handig om een plattegrond van je tuin te tekenen. Zo weet je waar alles staat er krijg je een goed overzicht van waar de loungeset eventueel zou kunnen komen te staan. Wanneer je bijvoorbeeld een vijver met een fonteintje hebt is het misschien wel fijn om de loungeset ernaast te plaatsen. Zo kan je in alle rust een boekje lezen en genieten van het geluid van het water op de achtergrond. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de loungeset ergens te plaatsen waar je niet gestoord wordt door geluiden. Zo kom je helemaal tot rust. Daarnaast zijn de loungesets verkrijgbaar in verschillende maten. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te weten voor hoeveel mensen je een loungeplek wil creëren en hoe groot de loungeset moet zijn. Dit scheelt een hoop werk achteraf. 

Hoe kan je een loungeset het beste onderhouden

Het is belangrijk om een loungeset schoon te houden en af en toe te poetsen, maar dat is vrij logisch. Daarnaast hebben de loungesets niet veel onderhoud nodig. Gelukkig kunnen de meeste loungesets het gehele jaar buiten blijven staan zonder beschadigd te raken. Alleen de kussens moeten naar binnen wanneer u de loungeset niet gebruikt, maar dat kost geen moeite. Echter kan je er natuurlijk ook voor kiezen voor extra zekerheid door middel van een beschermhoes. Zo wordt jouw loungeset nog beter beschermd tegen weer en wind en blijft deze zijn mooie uitstraling houden. Mocht je er ruimte voor hebben kan je de loungeset altijd nog naar binnen halen tijdens de wintermaanden. Echter is dit niet noodzakelijk omdat de materialen waarvan de loungesets gemaakt zijn goed tegen het winterweer kunnen. 

Welk materiaal past bij je tuin 

Op dit moment zijn er veel verschillende loungesets op de markt. Vanzelfsprekend is dat deze loungesets ook verschillen van materiaal. Afhankelijk van jouw smaak en de inrichting van de tuin kan je het geschikt materiaal kiezen. Zo zijn er loungesets van aluminium of kan je ervoor kiezen om een rieten loungeset aan te schaffen. Rieten loungesets geven van nature een warme uitstraling aan je tuin. Een ander voordeel is dat riet lekker zacht zit, fijn om lange dagen in je loungeset te vertoeven dus.