Aan de slag met de hogedruk reiniger

Is je auto toe aan een schoonmaakbeurt? Dient je gevel gereinigd te worden? Of moet je terras schoongespoten worden? Dan is de hogedrukreiniger je beste vriend! Dit gereedschap is dan ook ideaal voor het schoonmaken van bestrating, het reinigen van auto’s en schoonspuiten van vlonders. Maar ook voor het schoonspuiten van je mountainbike na een tocht door de modderige bossen is de hogedrukreiniger ideaal.

Verschillende hogedrukreinigers

Er zijn verschillende soorten hogedrukreinigers te koop. En elke hogedrukreiniger heeft zo weer zijn eigen eigenschappen. Ten eerste kunnen deze apparaten verschillen in werkdruk. De werkdruk geeft aan met welke druk (aantal bar) de hogedrukspuit zijn werk doet. Over het algemeen geldt, hoe hoger de druk, hoe grondiger deze reinigt. Voor kleine klusjes heb je vaak al genoeg aan een hogedrukreiniger tot 125 bar, maar voor grote klussen, kun je beter een reiniger met meer vermogen gebruiken. Hogedrukreinigers verschillen ook in wateropbrengst, het aantal liter water dat het apparaat per uur verbruikt. Een hogere wateropbrengst zorgt voor een betere reiniging. Daarnaast zijn er hogedrukreinigers met speciale terrasreinigers. Deze beschikken over een extra accessoire die ervoor zorgt dat het wateroppervlak wordt afgeschermd en zo voorkomt dat het water en vuil alle kanten opspat.

Bestrating reinigen

Een hogedrukreiniger wordt vaak gekocht om de bestrating mee schoon te spuiten. Na een lange winter, worden de tuintegels vies en zijn ze aan een flinke schoonmaakbeurt toe. Uiteraard kun je met een harde bezem en een sopje aan de slag, maar deze arbeidsintensieve bezigheid kun je ook met de hogedrukreiniger voltooien. Het vuil wordt door de hoge waterdruk verwijderd en de klus neemt een stuk minder tijd in beslag.Voor je het weet ligt jouw bestrating er weer netjes bij. 

Kleine klusjes

Fietsen met je mountainbike door de bossen kan echt heerlijk zijn. Minder fijn is het feit dat jij en je fiets er enorm smerig van kunnen worden. Zelf spring je dan even onder de douche, maar ook je fiets heeft een schoonmaakbeurt nodig. Ook hiervoor gebruik je de hogedrukreiniger. Hardnekkig vuil is voor de hogedruk reiniger geen probleem. Je spuit je fiets eenvoudig schoon. Geen stopcontact in de buurt? Maak dan gebruik van een accu hogedruk reiniger. Dit handige apparaat werkt op een accu en hoeft dus niet aangesloten te worden aan een stopcontact. Daarnaast zijn deze reinigers voorzien van een waterreservoir, zodat je overal gebruik kunt maken van dit gereedschap.