Wat is de juiste zonwering voor mij?

Je wilt een zonnescherm bestellen. Om het juiste model te kiezen, moet je rekening houden met het volgende: Wat is mijn beschikbare financiële budget? Hoe is de inbouwsituatie van het zonnescherm, vooral met betrekking tot het montageoppervlak? In welke richting wijst het zonnescherm? Ook de gewenste toepassing of het gewenste gebruik is een beslissende vraag. Moet mijn zonnescherm worden gebruikt als pure zonwering of ook als regenwering? Al deze factoren zijn belangrijk. Een andere term die voor zonneschermen gebruikt wordt is de term knikarm of een terrasscherm. Kun je niet vinden wat je zoekt? Bekijk is of de zoekterm zonnescherm knikarm kopen. Meestal worden op deze zoekterm net wat andere opties gegeven! 

Het ik goedkeuring nodig voor de montage?
Voor volledig intrekbare zonneschermen is geen bouwvergunning vereist. Als eigenaar van je huis hoef je meestal met niemand over de installatie van een zonnescherm te praten. Het is anders als je een woning huurt, of in een appartementencomplex woont. In dit geval is een overleg met de verhuurder of de gemeenschap van eigenaren absoluut noodzakelijk. Zij moeten instemmen met je voornemen of wens om een zonnescherm te plaatsen. Op het gebied van de VVE is echter vaak alleen de coördinatie van het doekontwerp nodig. Huiseigenaren moeten er echter voor zorgen dat het zonnescherm niet in de tuin van de buren uitsteekt als deze wordt verlengd. Zoiets kan onder omstandigheden leiden tot vervelende burenruzies.

Zonneschermen met elektrische aandrijving
Zonneschermen met elektrische aandrijving zijn “trendy” en dus onverbiddelijk op de voorgrond. Dit type zonnescherm is nu een van de best verkochte modellen. Fabrikant bieden je een breed scala aan zonneschermen aan. Je hebt een grote keuze aan zonneschermen in verschillende uitvoeringen, vormen en maten. Dit type constructie heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van alle andere types, omdat zowel de stof als de mechanica beschermd zijn tegen wind, weer en regen bij het intrekken. 

Kan een zonnescherm ook gebruikt worden in de regen?
Vaak krijgen we de vraag of zonneschermen ook in de regen gebruikt kunnen worden? Meestal gebruiken fabrikanten hoogwaardige stoffen van toonaangevende fabrikanten zoals Sattler, Dickson en Para Tempotest Starlight. Deze stoffen zijn hoogwaardig geïmpregneerd en water- en vuilafstotend. De waterdichtheid van deze stoffen ligt tussen 350 mm/Ws en 450 mm/Ws. Voor gebruik in de regen is een minimale hellingshoek van 14° vereist. Deze helling zorgt ervoor dat het regenwater zonder obstakels kan weglopen. Dit maakt het gemakkelijk om het zonnescherm te gebruiken bij lichte tot matige regenval. Voor de leek betekent dit: Bij een helling van 14° en een waterdichtheid van 350 mm/WS kan een waterdruk die overeenkomt met de hoogte van 35 cm water op het doek werken. Als de hellingshoek van 14° van de zonnescherm behouden blijft, zit je ook bij hevige regenval nog steeds droog onder een zonnescherm.

Als de stof nat is geworden door de regen, hoef je niet te wachten tot de stof is gedroogd. Je kunt het zonnescherm ook oprollen met een natte of vochtige doek. Onze stoffen zijn rotbestendig. Het is echter raadzaam om het zonnescherm zo snel mogelijk te laten drogen. Het regelmatig oprollen van de doek in vochtige of natte toestand versnelt de vervuiling en het rimpelen van de stof. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het gebruik als regenscherm.