5 tips voor beginnende tuiniers

Heb je bijvoorbeeld onlangs een huis gekocht met een prachtige tuin, maar nog nooit getuinierd? In dit artikel vindt je een aantal tips om jouw tuin er tip top uit te laten zien.

  1. De plaats

  2. Zorg ervoor dat je planten in het zicht staan, zodat je ziet hoe het met jouw planten verkeerd. Hierdoor zal je er eerder over nadenken om je planten water te geven. Een tuinontwerp kan je helpen bij het kiezen van de juiste spot.

  3. Zorg dat je planten voldoende zon hebben

  4. Veel mensen zetten hun planten waar vaak onvoldoende zonlicht kan komen. Voordat je planten gaat kopen moet je eerst de plek voor je nieuwe planten uitkiezen. Op een plek waar de zon gedurende hele dag schijnt, zal je de mooiste planten krijgen.

  5. Zorg voor een goede bodem

  6. Investeren in een goede bodem die rijk is aan voedingsstoffen loont om de mooiste planten in je tuin te laten groeien.

  7. Kies je de juiste planten

  8. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je wel die planten kiest die het goed doen in Nederland. Voor tuinadvies kan je natuurlijk het internet afstruinen, over tuinen is in ieder geval genoeg te vinden.

  9. Zoek uit wanneer de vorstdata is

  10. Het kan natuurlijk gebeuren dat je veel te laat of te vroeg gaat planten. Dit kan er voor zorgen dat je planten niet gaan bloeien, waardoor je tuin niet optimaal tot zijn recht komt tijdens de zomer. Zorg er dus voor dat je de laatste gemiddelde voorjaarsvorstdatum kent, zodat de planten niet dood gaan als het toevallig weer gaan vriezen.