Het kiezen van de juiste verlichting voor uw tuin

Een van de zaken die uw tuin echt nieuw leven in kunnen blazen, is natuurlijk verlichting. Goede verlichting kan de sfeer in jouw tuin totaal veranderen. Verlichting is te koop in allerlei soorten en maten en daardoor ook in allerlei verschillende prijscategorieën. Niet alle verlichting is daarmee dan ook hetzelfde. In deze blog help ik jou bij het verlichten van uw tuin.

Verlichting voor uw overkapping

Een van de manieren om het hele jaar door van uw tuin te genieten is natuurlijk de veranda of overkapping. Echter is het niet zo dat je zomaar even verlichting voor je overkapping of veranda kunt kopen. Het is heel belangrijk dat je hierin goede keuzes maakt. Zo moet je kijken naar de juiste IP-rating van zowel de verlichting als de trafo. Vooral de trafo wordt nog weleens vergeten. Deze worden vaak in een vochtige plek gehangen, terwijl ze slechts een ip-rating hebben van 20. Dit betekent dat ze niet stofvrij zijn en ook niet waterdicht. Wanneer je deze trafo in het vocht hangt kan dit zorgen voor kortsluiting met alle gevolgen van dien. Wanneer je verlichting met een ip-20 rating hebt gekocht, zorg er dan voor dat de trafo in een luchtdichte box wordt geplaatst. Zo geniet je extra lang van uw verlichting.

Wat voor de trafo van uw verlichting geldt, geldt natuurlijk ook voor de verlichting en spots zelf. Wanneer je gaat kijken naar verlichting, kijk dan goed naar de ruimte waar je de spots in gaat plaatsen. Is dit een zeer vochtige ruimte? Dan kunt je het beste kiezen voor een ip-65 rating lamp. Hang je de lampen in een minder vochtige ruimte, waar af en toe alleen wat dampvorming plaatsvindt? Dan zit je meestal al goed met een IP-44 inbouwspot.

Verschil tussen inbouwspots

Op de markt zijn enorm veel verschillende inbouwspot sets te koop. De ene duur de ander goedkoop. Online is het vaak maar lastig om onderscheid te maken tussen al deze spots. Je ziet echter alleen een plaatje en kunt de spots niet aanraken. Een inbouwspot is niets meer dan een armatuur en een losse spot. Dit betekent dat je zonder moeite ook zelf een spot zou kunnen samenstellen. Hetgeen wat het vaakst kapot gaat is de spot zelf. Deze is echter ook wel weer simpel te vervangen. Wil je kwalitatieve inbouwspot sets kopen? Kies dan een inbouwspot waar een Phillips spot ingebouwd zit. Hier heb je vaak langere garantie op en natuurlijk is de spot van een vertrouwd en erkent merk. Mijdt sowieso de allergoedkoopste spots, bij LED Inbouwspots is goedkoop veel vaker duurkoop dan je denkt.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het inrichten van je tuin/overkapping met de mooiste led inbouwspot sets.