Wat kost het om uw tuin op en top te houden?

Het is nu lekker zomer, maar hoe houdt u met deze warmte uw tuin en gazon goed en mooi? Daarnaast als de zomer is afgelopen wilt u natuurlijk wel dat uw tuin mooi blijft voor het volgende jaar en natuurlijk het hele jaar door. In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over wat de kosten zijn voor het tuinonderhoud, wat er allemaal moet gebeuren en natuurlijk wat een tuinman dan voor u kan betekenen.

Kosten van tuinonderhoud

Een tuinman, als u besluit er een in te huren, kan de tuinman voor u geheel uw tuin onderhouden. Dit is natuurlijk belangrijk maar kost ook geld, hoeveel zal het kosten? Om te beginnen heeft de tuinman kosten. Hij zal per uur gemiddeld ongeveer viertig euro per uur rekenen en daarnaast natuurlijk rekent hij een prijs voor de materialen die hij gebruikt en voor de taken die hij uitvoert. Zo moet u rekenen voor het kappen van bomen ongeveer vijfhonderd tot zeshonderd euro. Voor het onderhouden van uw gazon zo ongeveer honderdvijftig euro.

Voor periodiek onderhoud, wat de hovenier dan elke week komt doen of zo vaak als u zelf wilt kost ongeveer veertig euro per uur. In de meeste gevallen zult u een contract tekenen waarin staat dat u de tuinman inhuurt voor het onderhoud. Een hovenier zal gemiddeld per keer zo ongeveer vier uur per keer. Dat betekent dat om uw tuin goed te onderhouden en mooi eruit te laten zien het u ongeveer honderdzestig euro per keer.

Taken bij tuinonderhoud?

Er zijn verschillende taken die bij tuinonderhoud horen. Om te beginnen natuurlijk het verzorgen van uw tuin doormiddel van het opruimen van onkruid, het snoeien van uw planten, bomen en struiken. Daarnaast natuurlijk het maaien van het gras, het bemesten en natuurlijk nog veel meer. Dit hangt natuurlijk af van uw eigen wensen en ook natuurlijk wat de hovenier of tuinman zelf wilt/kan doen.

De tuinman heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om uw planten, bomen en andere groen te bekijken op gezondheid. Als uw bomen en ander groen niet gezond is moet dit vervangen of verzorgd zijn. Anders kan dit uw gehele tuin aantasten en natuurlijk wilt u dit niet laten gebeuren.

Andere mogelijkheden met een tuinman?

Een tuinman kan naast onderhoud natuurlijk ook nog meer taken uitvoeren. Om te beginnen kan de tuinman natuurlijk ook voor een tuinontwerp maken, dit uitvoeren en zorgen dat uw droom uitkomt qua tuin! Als u dit natuurlijk wilt moet u verschillende punten weten. U moet weten wat u wilt voor artikelen in de tuin, wat u mooi vind, wat u graag ziet in de tuin en natuurlijk wat voor uitstraling u wilt geven aan de tuin!